Foto's

Over Kos-Stad

Vanuit de tuin loop je ook gemakkelijk het strand op, Blue Lagoon Kos is slechts 75 meter van de zee verwijderd. Heb je even zin in stedelijk gebied, dan ben je na 2 km in de stad Kos. Het dichtstbijzijnde winkelcentrum ligt slecht 1,5 km van hotel Blue Lagoon Kos. Er liggen 5 zwembaden rond het hotel, waarvan 2 voor kinderen en 3 voor volwassenen. Ben je bereid om wat verder weg te gaan, dan vind je verschillende mogelijkheden rond hotel Blue Lagoon Kos: verschillende (gemotoriseerde) watersporten en een duikschool waar je kennis kunt maken met de kleurige onderwaterwereld. Op 12 km afstand kun je paardrijden. Al deze activiteiten zijn te bereiken met de auto, fiets of scooter (te huur in het hotel).

Kos-stad is Kos’ best bezochte plaats en ligt aan de noordoostkust van het eiland. Van Kos-stad kunnen we zeggen dat het een badplaats is voor personen die het mooie in het leven kunnen waarderen. Er is een prachtig strand, heerlijk weer en een bruisend nachtleven. Bovendien is Kos-stad de ideale startplaats voor excursies naar het binnenland van Kos, of naar het nabijgelegen Turkije. Tevens biedt Kos-stad een keur aan eetgelegenheden. Kijk voor tips eens op www.kosrestaurants.nl/.

Overdag kunt u rondslenteren in het grote centrum en genieten van het pittoreske oude deel, of natuurlijk gewoon lekker zwemmen. De cultuurliefhebber kan Kos echter niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de beroemde boom van Hippocrates. Het was onder deze 14 meter hoge boom dat Hippocrates zijn leerlingen doceerde. Niet ver hier vandaan legde Hippocrates bovendien de eed af die artsen wereldwijd nog steeds afleggen.

's Avonds is er een bruisend nachtleven om de dag mee af te sluiten. Met talloze restaurants en cafés is er voldoende gelegenheid om lekker te dineren, maar het zijn de vele discotheken en clubs die zorgen voor een bruisend nachtleven. Kos is voor iedere toerist een fantastische bestemming, maar in het hoogseizoen zijn het in Kos-stad vooral veel jongeren die de plaats bezoeken. Meer informatie over de bezienswaardigheden die Kos(stad) u kan bieden? Breng eens een bezoek aan www.nwotsok.nl/.

Afstanden

* Het centrum van Kos-stad ligt op 1,5 kilometer
* De haven ligt op 2 kilometer
* Op 75 meter ligt het strand
* De luchthaven bevindt zich op 22 kilometer

Vergelijk Blue Lagoon Kos bij 4 aanbieders Bekijk prijs